Srpski Rabbitland osvaja i Holivud

Izvor: B92, 22.Okt.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski "Rabbitland" osvaja i Holivud

Višestruko nagrađivani animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. uvršten je u takmičarski program prestižnog filmskog festivala “AFI FEST”, koji se održava od 6. do 13. novembra u Holivudu, u organizaciji Američkog filmskog instituta.

Premijerno prikazan na Berlinskom filmskom festivalu 2013. godine, “Rabbitland” je upravo u Berlinu započeo uspešan festivalski život, osvojivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nagradu Kristalni medved.

Od tada je ovo ostvarenje o neobičnim zečevima bez mozga prikazano na više od 70 festivala širom sveta, gde je osvajalo brojne nagrade.

-- Pročitajte i Ružičasti svet zečeva bez mozga --

Sledeća stanica na koju stižu ružičastin zečevi je upravo Holivud. Narednog meseca ovo ostvarenje takmičiće se u selekciji kratkometražnih ostvarenja na AFI FEST-u. U selekciji kratkometražnih filmova našlo se 45 ostvarenja iz celog sveta.

Festival će 6. novembra otvoriti svetska premijera filma “A Most Violent Year” reditelja i scenariste Džej Sija Čendora, u kojem glavne uloge igraju Oskar Ajzak i Džesika Častejn. Za zatvaranje 13. novembra najavljena je premijera filma “Foxcatcher” koji režira Benet Miler, sa Stivijem Karelom, Čejningom Tejtumom, Markom Rafalom i Vanesom Redgrejv u glavnim ulogama.

Zaštitno lice ovogodišnjeg izdanja festivala je čuvena glumica Sofija Loren.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rabbitland i u Holivudu

Izvor: SEEcult.org, 22.Okt.2014

Nagrađivani animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. uvršćen je u takmičarski program AFI Festa u Holivudu, koji će biti održan od 6. do 13. novembra u organizaciji Američkog filmskog instituta (AFI)...“Rabbitland” će biti prikazan na AFI Festu u selekciji kratkih...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.