Sloga još aktivna

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga još aktivna

Još jednom Sloga je odradila složno. U delu grada Manhajma, Nekarstadtu, gde srpsko kulturno društvo Sloga ima svoje klupske prostorije, održan je tradicionalni gradski fest.

Nastup dečjeg ansambla

 

Na poznatom Alte Mesplacu, dva dana koliko je trajao fest, na šatoru Sloge viorila se srpska zastava, a u šatoru članovi Sloge bili su dosta zaposleni. U tri smene smenjivalo se više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 30 vrednih članova koji su prodavali naše specijalitete sa roštilja, razne pite, kolače i druge đakonije, a vrlo tražena bila je i naša šljivovica.

 

Na bini su se smenjivale razne grupe koje su zabavljale brojne goste, a zaigrali su i folkloraši dečjeg ansambla Sloga, koji su oduševili publiku nošnjama i igrom.

Poslednje izdanje pre odlaska na letnji raspust i godišnje odmore Sloga je imala prekjuče, kad je u centru Manhajma održana tradicionalna manifestacija pod nazivom Sportske igre kod vodenog tornja.

 

Šator Sloge bio je postavljen na mestu gde stoji već godinama, ispred Rosengartena, a manifestaciju je posetilo nekoliko hiljada ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.