Skerlić: U fokusu žrtve, a ne zlikovci

Izvor: Beta, 28.Feb.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skerlić: U fokusu žrtve, a ne zlikovci

BEOGRAD, 28. februara 2014. (Beta) - Reditelj Slobodan Skerlić izjavio je u petak da u fokusu njegovog filma "Top je bio vreo", koji u petak uveče u Beogradu otvara Medjunarodni filmski festival Fest, nije vizija ili revizija istorije, nego stradanje dece u ratovima devedesetih godina prošlog veka.

"U fokusu pažnje je ugroženo i traumatizovano detinjstvo koje je jedino nedvosmisleno i nezasluženo trpelo u tim ratovima, a za te rane i ožiljke krivi smo svi mi, svojim činjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ili nečinjenjem", rekao je Skerlić.

Upitan o mogućim tumačenjima da film favorizuje Srbe ili Muslimane, odnosno da minimizira zločine nad jednom od te dve strane, Skerlić je rekao da prebrojavanje zločina vodi novim zločinima, jer zločin u finalu podrazumeva ljudsku žrtvu.

Skerlić je rekao da može samo da nagadja iz kojih je razloga pisac Vladimir Kecmanović, autor romana po kome je radjen film, nedelju dana pre premijere kritikovao to ostvarenje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Reditelj Boban Skerlić otvorio 42. Fest

Izvor: Akter, 28.Feb.2014

Reditelj Boban Skerlić večeras je proglasio otvorenim 42. međunarodni filmski festival , koji je počeo premijernom projekcijom njegovog filma "Top je bio vreo"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.