Šeširijada: Skadarlijom šetali gosti iz svih krajeva sveta

Izvor: B92, 23.Jul.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeširijada: Skadarlijom šetali gosti iz svih krajeva sveta

Ljubitelji šešira iz 15 država okupili su se večeras u beogradskoj Skadarliji na šešir-fest "Šeširijada 2016".

Popularnu manifestaciju je otvorio gradski menadžer Goran Vesić koji izrazio zadovoljstvo što je Šeširijada okupila više od 200 učesnika iz 15 zemalja.

Vesić je rekao da je u pitanju lepa manifestacija, "jedna od onih koja privlači turiste u srpsku prestonicu, ali i koja građane i goste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograda upoznaje sa tradicijom i istorijom, saopštila je gradska uprava.

"Šeširijada je prava prilika da se posetioci upoznaju sa onim šta je Beograd nekada bio, kako se Skadarlija razvijala u 19. veku kada je Beograd pokušavao da iz jedne orijentalne varoši postane moderan evropski grad", rekao je on.

Organizatori manifestacije su Društvo "Skadarlija" i Turistička organizacija Beograda a pored domaćih šeširdžija, učestvuju i gosti iz Bijeljine, Banjaluke, Ohrida, Herceg Novog, Zagreba, Opatije i Portoroža.

Predsednik Društva "Skadarlija" Dragan Gligorijević kaže da na današnjoj "Šeširijadi" učestvuju takmičari s pet kontinenata i da se tom manifestacijom šalje poruka da je Beograd gospodski grad.

Biće izabri najbolji starogradski, etno, diplomatski, poslovni, najmanji i najveći šešir.

Cilj festivala je da podsetiti Beograđane i turiste na vreme kada je u Skadarliji, poznatoj boemskoj četvrti, bilo nezamislivo biti bez šešira, bilo da ste dama ili gospodin u provodu, glumac ili glumica u izlasku ili devojčica ili dečak u šetnji.

Duž cele Skadarske ulice od 17 časova odvijaju se razni kulturno-umetnički programi koji obuhvataj plesne tačke, koncerte violine i harmonike, starogradsku muziku ali i čitanje aforizama i anegdota iz istorije ove čuvene ulice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najlepši šeširi prošetali Skadarlijom

Izvor: N1 televizija, 23.Jul.2016

Ljubitelji šešira iz 15 država okupili su se večeras u beogradskoj Skadarliji na šešir-festu "Šeširijada 2016"...Popularnu manifestaciju je otvorio gradski menadžer Goran Vesić koji izrazio zadovoljstvo što je Šeširijada okupila više od 200 učesnika iz 15 zemalja..."Šeširijada je prava...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.