Satira fest 2011 sutra u Starom gradu

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Satira fest 2011" sutra u Starom gradu

Deveti međunarodni Satira fest biće održan sutra u 19 sati u Velikoj sali opštine Stari grad. Satira fest 2011. posvećen je osamdesetoj godišnjici rođenja Vladimira Bulatovića Viba i odvija se pod sloganom „Vi(b) i mi” Pred početak festa, satiričari će položiti cveće na bistu Radoja Domanovića

– Ovogodišnji Satira fest počeće polaganjem cveća delegacije Beogradskog aforističarskog kruga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na spomen-bistu najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića na Kalemegdanu u četvrtak, 6. oktobra, u 17.45 sati – rekao je Aleksandar Baljak, predsednik Upravnog odbora Beogradskog aforističarskog kruga.

Na festu učestvuje 35 satiričara iz Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Rumunije i Makedonije. Umetnički savet Satira festa učesnike je odabrao na konkursu na kojem je učestvovalo više od stotinu autora iz celog regiona.

Nagradu za najbolju priču, po odluci žirija, dobio je Raša Papeš iz Kragujevca, a autor najbolje pesme je Rastko Zakić iz Beograda. Nagrada „Vuk Gligorijević” za najbolji aforizam ovogodišnjeg Satira festa biće dodeljena na kraju večeri.

Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga odlučio je da priznanja za ukupan doprinos satiri dodeli književniku Vitomiru Teofiloviću i književnom kritičaru prof. dr Ratku Božoviću.

Ulazak na smotru satiričara iz šest zemalja regiona je besplatan, a satiričari pozivaju publiku uz slogan „Dođite da nam se smejete”.

Manifestacija je podržana od strane Sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i Ministarstva vera i dijaspore.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.