Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2023, 10:19

Retrospektiva karijere "Kerbera" prve večeri "Old Timer Fest"-a u Nišu

Uz poruku “Radujte se životu” frontmena benda Kerber Gorana Šepe Galeta završeno je prvo veče Old Timer Festa, koje je održano na platou niške Tvrđave. U skoro dvoipočasovnom koncetu, niški bend predstavio je publici preko 20 pesama i podsetio na neke od najvećih hitova iz 42-godišnje karijere. U nedelju, 20. avgusta, druge i poslednje večeri festivala nišku publiku očekuje koncert Vlado Georgieva.

foto: JV / N. Đ. Prvo festivalsko veče počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je od 20 sati, nastupom benda Sevdah Rock Connection-a, koji je publici odsvirao neke od najčuvenijih ex-yu pesama, a frontmen benda Marijan Gacik na kraju koncerta istakao je da su sa niškom publikom proslavili 10 godina postojanja.

20 minuta nakon nastupa Sevdah Rock Connection-a, koji je poznat po klupskim svirkama u Nišu, usledio je nastup jednog od najpopularnijih niških bendova Kerbera, a koji je započet pesmom Hteo bih. Vidno raspoloženi Gale nastavio je energično da peva pesme Samo ti, Bele utvare i Nebo je malo za sve.

foto: JV / N. Đ. Na prve taktove pesme Bolje da sam druge ljubio publika je već počela euforično da aplaudira, a kada je došlo vreme za refren, prvi put na koncertu Gale je zastao i refren prepustio publici da otpeva.

U istom ritmu nastavljen je koncert niških rokera. Usledile su pesme Svetlana, Na rasrkšću i Vodi me, čime je atmosfera došla do usijanja. Pesmu Seobe, frontmen Kerbera posvetio je svim ljudima koji su tokom pandemije izgubili svoje voljene. foto: JV / N. Đ.

Sporiji tempo, bend je iskoristio da publici odsvira novu pesmu Suze kroz noć, a potom nastavio sa poznatim hitovima Bestraga sve, Pepeo i prah i Mezimac. Uz konstantaciju da će niška publika znati i pesme sa prvih albuma odsvirana je i pesma Luka. foto: JV / N. Đ.

Prema reakcijama publike usledio je najuzbudljiviji deo koncerta, koji je prošao u znaku pesama Svet se brzo okreće, Medena, Ratne igre, Igraj sad, Čovek od meda, Hajde da se volimo i Mama tata, koje je publika u glas pevala sa Galetom i bendom.

foto: JV / N. Đ. Nakon ovih pesama bend se zahvalio publici i proglasio kraj koncerta, a ljubitelji njihove muzike nisu im dozvolili da siđu sa scene, već odmah počeli da ih pozivaju na bis.

Usledile su pesme Između jave i sna, Kao tvoj Kerber i pesma Pronađi mesto, kojom je koncert zvanično i završen.

Za Južne vesti nakon koncerta Gale je rekao da mu je najteže, ali i najlepše kada peva u rodnom gradu, te da neće propustiti bilo koju priliku da sviraju u Nišu.

Teško je pevati pred niškom publikom, najteže. Mi želimo da budemo maksimalno dobri, a večeras je bilo savršeno. Pobornik sam svega što se u Nišu događa i da bude što više festivala i događaja, zato i želim da ovaj novi festival zaživi. Nama je bila čast da budemo prvi izvođači na festivalu - istakao je Goran Šepa.

Druge večeri Old Timer Festa Nišlije očekuju nastup Vlado Georgieva, a već od 20 sati, imaće prilike da čuju još jedan klupski bend iz Niša Penthouse.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

KONCERT VLADE GEORGIEVA U NIŠU Barba pevao pred punom Tvrđavom, u publici preovladavale dame (VIDEO, FOTO)

Izvor: Blic, 21.Avg.2023, 00:26

Pevač Vlado Georgijev, održao večeras u Nišu fantastičan koncert druge večeri "Old timer Festa" a u publici su, kako se i očekivalo, preovladavale pripadnice lepšeg pola.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.