Prvi klupski koncert Riblje Čorbe nakon 30 godina

Izvor: Story, 15.Dec.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi klupski koncert Riblje Čorbe nakon 30 godina

Novogodišnji Mikser fest koji počinje 29. decembra, 2. januara 2016. godine zatvaraju Bora Đorđević i ekipa.

Riblja Čorba, foto: Jugoslav i Jakša Vlahović

Legendarni bend koji ulazi u 37. godinu postojanja i iza sebe ima 19 albuma, obradovaće publiku prvim klupskim koncertom nakon čak 30 godina.

- Riblja Čorba nije svirala klupsku svirku u Beogradu 30 godina! Uželeli smo se vruće atmosfere i bliskog kontakta sa publikom.U Mikseru ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << 2.januara zajedno pevati sve Čorbine hitove ali spremamo i iznenađenje u vidu starijih pesama koje nikada nismo svirali u živo! Dva i po sata žestokog rokenrola!, poručuju iz benda.

Kao predgrupa Ribljoj Čorbi, nastupiće beogradski power-blues trio, Texas Flood. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima GigsTix-a po promo ceni od 1200 dinara za prvih 200 ulaznica. Naredni kontigent prodavaće se po ceni od 1400 dinara.

Riblja čorba je jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, koja je osnovana u Beogradu 1978. godine.

Bora Đorđević je pre razlaza sa grupom Rani mraz i Đorđem Balaševićem 1978. nekoliko godina proveo u Suncokretima, nakon čega je odlučio je da oformi novi bend sa tvrđim zvukom. Povezuje se sa prijateljima iz grupe SOS (Miša Aleksić, Rajko Kojić i Miroslav Milatović Vicko) i osniva Riblju čorbu.

Grupa je zvanično nastala u restoranu Šumatovac 15. avgusta u 15 časova 1978. godine. Prvobitno je trebalo da se zove Bora i ratnici, a onda su se odlučili za Riblja čorba. Prvi koncert Riblja čorba je održala u vojvođanskom mestu Elemir 8. septembra 1978. godine, posle čega su usledile i svirke u Subotici i Sarajevu, gde su stekli novu publiku. 22. decembra objavljuju prvi singl sa pesmama Lutka sa naslovne strane i On i njegov BMW, koji je odmah postigao veliku popularnost.

Tada i počinje višedecenijska uspešna karijera benda Riblja Čorba, ispraćena izdavanjem čak 19 studiskih albuma.

Postavu Riblje Čorbe danas čine:

Borisav Bora Đorđević - vokal

Miroslav Miša Aleksić - bas gitara

Miroslav Vicko Milatović - bubanj

Vidoja Božinović Džindžer - gitara

Nikola Nidža Zorić – klavijature
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.