Predstojeći Somborica fest izazov za tamburaše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 12:51

Predstojeći "Somborica fest" izazov za tamburaše

Dve klase mladih tamburaša u Muzičkoj školi "Petar Konjović" u Somboru, u odeljenjima u kojima se izučava tambura, još jednom su dokazali da je ovaj instrument više od tradicionalnog. Na tamburi se mogu svirati i neki od najvećih muzičkih hitova, ali ovaj instrument ipak najlepše zvuči kada se na njemu sviraju starogradske pesme.

"Ljudi koji znaju za tamburu i koji su sa ovih prostora odmah tamburu povezuju sa Janikom (Balažom), ali danas mladi tamburaši sviraju i laku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klasiku na tamburama. Ima mnogo pesama koje su komponovane o Somboru, ja imam neku zbirku u kojoj ima oko petnaest pesama o našem gradu", kaže Đura Parčetić,nastavnik tambure u Muzičkoj školi "Petar Konjović" u Somboru.

Da je tambura dobila svoje zasluženo mesto i popularnost kod mladhih, govori i to da se u Somboru održava i festival tamburaške muzike i tamburaških orkestara "Somborica fest " .

"Prošle godine smo organizovali prvi festival, postavili smo standarde ispod kojih nećemo da idemo. Ove godine festival će trajati dva dana, prvi dan su radionice, drugi dan su koncerti", rekao je Saša Milić, menadžer "Somborica festa".

Tamburaški festival "Somborica fest 2022" biće održan u velikoj sali Hrvatskog doma 2. i 3. oktobra sa početkom u 20 sati, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstojeći “Somborica fest” izazov za tamburaše

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Sep.2022, 10:00

SOMBOR – Dve klase mladih tamburaša u Muzičkoj školi “Petar Konjović” u Somboru, u odeljenjima u kojima se izučava tambura, još jednom su dokazali da je ovaj instrument više od tradicionalnog. Na tamburi se mogu svirati i neki od najvećih muzičkih hitova, ali ovaj instrument ipak najlepše...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.