Počinje Striporama fest

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje "Striporama" fest

Otvaranjem izložbe radova Rajka Mitića Gere, renomiraniranog autora stripova “Tor“ za Marvel i „Betman Eternal“ za DC, večeras u 18 sati u Paviljonu u Tvrđavi počeće prvi “Striporama” fest u Nišu.

Osim njega gosti festival stripa i pop kulture, koji je deo “Nišvila”, biće i Mirko Čolak, strip-crtač naslova za Marvel kao što su “Red Skul”, “Panišer”, “Osvetnici” i “Spajdermen” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i “Tor”, kao i Branislav Bane Kerac koji je licencno crtao “Tarzana” i “Velikog Bleka”.

Gosti “Striporame” biće i Stevan Subić, koji je radio na serijalu “Besmrtnici” i pre par godina postao autor izdavačke kuće Serđo Boneli Editore, kao i leskovački strip crtač, scenarista i prevodilac.

Svakog dana festivala od 19 do 21 sat, uz predavača s Dušana Cvetkovića najmlađi će imati priliku da uče kako se crtaju stripovi, dok će u nastavku večeri gosti festivala

voditi "Zeleni strip atelje" i crtati na temu džeza.

Od 12 do 20 sati tokom celog festivala biće organizovana i berza stripova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.