Počeo Fish fest“: Druženje, muzika, dobra hrana i oproštaj od leta kod kule Nebojša

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo "Fish fest“: Druženje, muzika, dobra hrana i oproštaj od leta kod kule Nebojša

Na keju kod kule Nebojša, brojni ljubitelji kulinarstva, Dunava, muzike, ribe i dobrog druženja, okupili su se danas na dvanaestom po redu „Fish fest“ festivalu.

-Ovde se opraštamo od leta - kroz osmeh priča Laslo Mađuš iz Sombora, dok priprema ribu za kotlić.

Sve je već spremno za navalu gostiju, koji tek počinju da pristižu. Glavnu reč pored kazana, u kom se krčka bosanski lonac, vodi Stambol Geštamov, šef kuhinje „Interkontinentala“ i „profesor“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kulinarstva.

-Kuvanjem se bavim 43 godine. Ovde sam više zbog druženja i zbog Dunava.

- Ovo je pre sve gastronomadska manifestacija, pa tek onda muzička i sve ostalo. Strogo se vodi računa o pripremi i serviranju hrane koja se ovde sprema. Mora da bude poslužena na način dostojanstven ljudskoj upotrebi-objašnjava nam Nenad Živanović, organizator „Fish fest-a“

U sklopu manifestacije biće održano i nekoliko kulinarskih takmičenja.

- Prvo je revijalnog karaktera i organizuje se za novinare. Nakon toga će najmlađi imati svoj kulinarski okršaj, za koje smo pripremili i malo predavanje o kuvanju pre takmičenja. Glavni događaj će biti u nedelju, gde će se profesionalci takmičiti u pripremanju kotlića. Na to takmičenje pozivamo samo šampione - dodaje Nenad.

Bosanski lonac po receptu Stambola Geštamova

- Nikako kupus! Ide 12 vrsti povrća ali bez kupusa! Zatim tri vrste mesa. Pa začini, so, biber, peršun, karanfilić, belo vino...To se sve pokrije pergamentom i krčka se dva i po sata.

Najvljeni su i brojni muzički gosti, među kojima su i imena kao što je Zvonko Bogdan, inspektor Blaža i mnogi drugi.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 18 sati, a otvoriće ga ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić. Otvaranju će takođe prisustvovati gradski menadžer Goran Vesić, predsednik GO Stari grad, Dejan Kovačević.

„Fish fest“ je nastao 2007. godine, a danas je priznati evropski i internacionalni festival.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.