Počeo 49. Medjunarodni filmski festival - FEST

Izvor: Beta, 07.Maj.2021, 20:37

Počeo 49. Medjunarodni filmski festival - FEST

Uručenjem nagrada glumcu Radetu Šerbedžiji i reditelju Puriši Djordjeviću večeras je u Beogradu svečano otvoren 49. Medjunarodni filmski festival (FEST).Nakon uručenja nagrada u Centru Sava pušten je film "Veliko iskopavanje".Šerbedžiji i Djordjeviću su dodeljene počasne festivalske nagrade "Beogradski pobednik", za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.Djordjević je rekao da snima film i publici poručio da će se videti i sledeće godine na FEST-u.Šerbedžija je prilikom uručenja nagrade kazao da je ponosan što je deo "sjajne kinematografije Južnih Slovena"."Južnih Slovena koji su se nekada zvali Jugosloveni i ovog FEST-a koji je nastao kada je jugoslovenski film bio jedan od najživljih i najprepoznatljivijih u svetu", rekao je Šerbedžija.On je ocenio da je FEST, kada je nastao, bio priznanje zemlji predvodnici bloka nesvrstanih u svetu, i da je "spajao zaraćene strane Istoka i Zapada".FEST, koji organizuje Centar beogradskih festivala (CEBEF), trajaće do 16. maja, a projekcije će biti u salama Centra Sava, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i bioskopa Sinepleks galerija.Premijerno će biti prikazano 70 filmova najnovije svetske, evropske i domaće kinematografije u sedam selekcija, saopštili su organizatori.Festival se ove godine održava pod sloganom "Povratak u budućnost", sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskog ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Počeo 49. fest, prvi filmski festival "Pod maskama"

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2021

BEOGRAD - Filmom "Veliko iskopavanje" večeras je u Sava centru počeo 49. Međunarodni filmski festival FEST, najveća filmska manifestacija u Srbiji i regionu i prvi međunarodni filmski festival koji se održava u bioskopu sa publikom i gostima u "vrijeme korone".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.