Piter Bogdanović otvara FEST

Izvor: S media, 11.Feb.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piter Bogdanović otvara FEST

Piter Bogdanović, holivudski filmski reditelj srpskih korena, 24. februara otvoriće jubilarni 40. FEST u Beogradu, koji se održava pod sloganom “U svetu velikih”.

FEST počinje projekcijom filma “Drvo života” Terensa Malika, prošlogodišnjeg dobitnika “Zlatne palme” u Kanu.

Počinje Filmski festival u Berlinu

62. Berlinale u znaku Anđeline, Meril i arapskog proleća
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Od danas u prodaji karte za Fest

Publika će videti i radove drugih velikana: Romana Polanskog, Stevena Spilberga, Larsa von Trira, Pedra Almodovara, Klinta Istvuda, Dejvida Kronenberga i drugih, ali i filmove manjih nacionalnih kinematografija koje na FEST-u uvek zauzimaju važno mesto.

U proteklih 40 godina na FEST-u je prikazano oko 4.000 filmova, koje je videlo skoro četiri miliona gledalaca.

(S media)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bijenale posvećeno umetnosti Srbije

Izvor: S media, 12.Feb.2012, 16:23

Do 25. marta u dva valonska grada na severu Belgije, Vervije i Te, biće predstavljeno više umetnika iz Srbije i njihova dela, kao i deo kulturne baštine Srbije...Počinje Filmski festival u Berlinu..62. Berlinale u znaku Anđeline, Meril i arapskog proleća..Nagrada Fipresci Srbija za film "Parada"..Tako...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.