Otvoren Green fest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Green fest

Projekcijom nagrađivanog dokumenatarnog filma "U poteri za koralom", modnom revijom mladih srpskih i slovenačkih dizajnera i dodelom nagrada pobednicima takmičarskog filmskog programa, večeras je u Beogradu otvoren 8. Međunarodni festival zelene kulture Green Fest.

Kako se navodi u saopštenju programskog direktora Centra za unapređenje životne sredine Vladana Šćekića, za nagrade festivala takmičilo se 1.530 filmova iz 103 države, a nagradu za najbolji kratki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << film festivala osvojio je Pjotr Biedron iz Poljske, za film "PM 2,5".

Nagradu za najbolji omladinski film osvojio je Marsel Andristjak iz Mađarske, dok je najbolji film u trajanju do 1 minuta film "Degolas", reditelja Žeremi Gultea iz Francuske.

Nagradu za najbolji animirani film dobio je mađarski reditelj Bela Klingl za film "Boxi: In the nature".

Najbolji srpski film festivala je film "Braca pčelar - ovo je moj svet", rediteljke Milice Alavanje, a najbolji film o prirodi dobio je austrijski reditelj Mihael Šlamberg za film"Kanarska ostrva - život na ivici".

Dodeljena su i specijalna izdanja - kanadskom filmu "The End game" reditelja Duana Šermana, film "Operation Mayfly" mađarskih reditelja Đerđeli Balaša i Balaš Lernera, kao i južnoafrički film "Teach a man to fish" reditelja Dejvida Franciskusa.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Sergej Cis iz Rusije, Paulo Fereira iz Portugalije i Siril Kornu iz Francuske.

Pored filmova, posetioci festivala moći će da pogledaju i zanimljive instalacije i izložbe.

Festival je otvoren do petka, 17. novembra.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.