Novosadski winter fest na Trgu slobode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosadski winter fest" na Trgu slobode

Zimski festival, ili "Novosadski winterfest", počeo je prošlog četvrtka, a trajaće do 30-og decembra. Posetioci imaјu priliku da uživaju u kuvanom vinu, fijakeru, muzici, slatkišima i ostalim novogodišnjim đakonijama.

Novosadski Winterfest koji se već četvrtu godinu održava na Trgu Slobode u Novom Sadu, predstavlja novogodišnju prazničnu manifestaciju koja je rađena po uzoru na slične događaje iz cele Evrope, što je od posebnog značaja za grad, nakon što je poneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << titulu Evropske prestonice kulture 2021-e godine.

Jedna od specifičnosti Winterfesta je Raspevana jelka na kojoj svakim danom nastupaju dečiji horovi iz cele Srbije. Tu je i tradicionalni fijaker za vožnju po trgu, a ovogodišnja novina je osmatračnica sa koje posetioci mogu imati bolji pogled na dešavanja na trgu.

"Što se tiče samog programa osim na Trgu Slobode program će se odvijate u još nekim prostorima širom Novog Sada, očekuje nas Božićni filmski maraton u Muzeju savremene umetnosti, zatim očekuje nas izložba u galeriji Matice srpske, imaćemo i neka predavanja o tome kako se Božić slavio u starom Novom Sadu pre Drugog svetskog rata", rekla je Jela Krivokapić iz Novosadskog Winterfest-a.

Ovogodišnji Winterfest trajaće do 30-og decembra, a svi koji žele da se više informišu o samom festivalu, to mogu učiniti na zvaničnoj stranici Novosadskog Winterfesta.


Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.