Na Lektirići ex YU festu najbolje predstave iz Surdulice i Tuzle

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2019, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na "Lektirići ex YU festu" najbolje predstave iz Surdulice i Tuzle

Nakon 12 odigranih predstava, od čega 8 za decu i 4 za mlade, žiri kulturne manifestacije "Lektirići ex YU fest“ izabrao je po tri najbolje predstave, od kojih je najbolja u kategoriji za decu Čarobnjak iz Oza Milene Depolo, u režiji Igora Ristića, koju su odigrali članovi ODDF "Žar ptica“ iz Surdulice, dok je najbolja predstava za mlade Orkestar Titanik Hrista Bojčeva u režiji Ivane Milosavljević, Katoličkog školskog centra "Sveti Franjo“ iz Tuzle. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

U kategoriji prestava za decu, drugo mesto je pripalo predstavi Kapetan Džon Piplfoks Duška Radovića, u režiji Marije Milenković, koju su uzveli đaci Osnovne škole "Mitropolit Mihajlo“ iz Sokobanje, a treće Od čitanja se raste Jasminke Petrović, u režiji Slobodanke Oparnice, u izvođenju Dramske grupe "Petar Kočić“ iz Inđije.

Predstava Lajanje na zvezde Milovana Vitezovića, u dramatizaciji i režiji Vesne Stanković, koju je izvela Gimnazija "Crnjanski“ - BIS Beograd bila je druga u kategoriji za mlade, dok je treće mesto zauzela predstava Svadba Zorice Davitkovske u režiji autorke Elene Jakimovske, SOU “Đorče Petrov” iz Krive Palanke

Jedan od organizatora Festivala Zoran Cvetković ističe da je zadovoljan kvalitetom prikazanih predstava, da je vođeno računa o svim elementima pozorišnog čina, te da je publika dala nemerljiv doprinos uspehu odigranih predstava. Kaže da žiri nije imao lak zadatak da odabere najbolje.

Sve predstave odlikuje težnja za traganjem i pomeranjem granica dramskog izraza, nesebično i vatreno predavanje pedagoškom radu, izražen kolektivni i individualni scenski nastupa, dostojan odnos prema dramskoj baštini, kao i smeli izleti u stvaranje originalnih tekstova - rekao je Cvetković.

Cvetković napominje da je žiri sve odluke doneo jednoglasno, a da je prokupačka publika, u okviru Festivala, predstave mogla da pogleda u periodu od septembra do decembra ove godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.