NAGRADA: Beogradski pobednik za reditelja Asgara Farhadija

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Feb.2024, 13:00

NAGRADA: Beogradski pobednik za reditelja Asgara Farhadija

Nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti na 52. Međunarodnom filmskom festivalu FEST, koji će biti održan od 23. februara do 3. marta, biće dodeljena iranskom reditelju Asgaru Farhadiju.

 
Filmski reditelj i scenarista Farhadi, dvostruki oskarovac, kome će Beogradski pobednik biti uručen 29. februara u srpskoj prestonici, smatra se jednim od najistaknutijih filmskih stvaralaca iranske i svetske kinematografije 21. veka.
 
Farhadi (1972) se zainteresovao za kinematografiju u tinejdžerskim godinama, a svoje obrazovanje u filmskom stvaralaštvu započeo je pridruživanjem Omladinskom filmskom društvu u Esfahanu 1986,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.