Mislim da Srbi imaju latino duha, u načinu komunikacije i smislu za humor

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mislim da Srbi imaju latino duha, u načinu komunikacije i smislu za humor"

Argentinskom glumcu Činu Darinu pripala je čast da svečano otvori ovogodišnji 47. FEST.

Mladog umetnika publika je upoznala još pre dve godine, u jednom od najgledanijih filmova ovog festivala "Kraljica Španije". Darin je tada filmski kadar delio sa Penelope Kruz.

Darin, koji inače potiče iz glumačke porodice, u Beogradu boravi zajedno sa svojim mlađim kolegom Lorencom Ferom. Njih dvojica su junaci novog argentinsko-španskog filma "Crni ađeo", iza koga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao producent stoji čuveni Pedro Almodovar.

Darin kaže da je od početka FEST-a, koji je on otvorio, pod utiskom postojanja velikog broja ljudi u Srbiji koji vole filmove sa španskog govornog područja.

"Mislio sam da će biti dosta kulturoloških razlika, kojih i ima, ali svakako imamo i dosta toga zajedničkog. Mislim da Srbi prilično imaju latino duha, u načinu komunikacije i smislu za humor", kaže Darin.

Darin je oduševljen time što je na projekciji filma "Crni anđeo", reditlja Luisa Ortege, sala bila ispunjena ljudima.

"Mislim da je publika odlično reagovala. Mogli smo da razgovaramo sa ljudima posle projekcije filma. Vidi se da su bili zadovolji i nadam se da će moći da pogledaju film i posle festivala."

Ko je zapravo "Crni anđeo" i po kakvoj priči je film nastao, kao i šta je sve Čino Darin radio da bi što duže bio u kadru sa Penelope Kruz, saznajte u snimku iz emisije Jutro Prve televizije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.