Media Art Fest u Kovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2016, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Media Art Fest u Kovinu

Centar za kulturu Kovin organizuje od 19. do 25. septembra prvi Media Art Fest, zamišljen u vidu umetničke radionice, komunikacije, edukativnog, kreativnog i prezentacijskog karaktera odabranih učesnika, a to su umetnici Vladimir Frelih iz Osijeka, Veljko Zejak iz Ljubljane i Danja Tekić, Ivana Tomanović i Milan Živković iz Srbije.

Program Media Art Festa osmišljen je kao interaktivni projekat umetnika bez postprodukcijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procesa, kroz program koji će biti aktivan u galeriji Centra za kulturu, kao i na terenu.

Odabrani umetnici bave se fotografijom, videom, instalacijom, performansom i novim medijima, delujući direktno ili indirektno u konekciji sa tehnologijom, ekonomijom, društvenim razvojem, inovacijom, naukom, prirodom i umetničkim istraživajem.

Umetnici će učestvovati u prezentaciji svog dosadašnjeg rada, diskusijama i radionicama svakoga dana od utorka do subote od 18 časova u prostoru galerije Centra za kulturu Kovin, te predstaviti finalni projekat ostvaren tokom boravka na Media Art Festu.

Selektori prvog Media Art Festa su Milan Živković i Vaštag Vendel, koji je i umetnički direktor festivala.

Pokrovitelj Media Art Festa je Opština Kovin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.