Koncert Panonia kvarteta u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Panonia kvarteta u Kikindi

Poslednji od brojnih letnjih koncerata na Terri, u okviru projekta Terra Viva – art Fest, a koji je zvanični prateći program simpozijuma Terra 2017, održaće se večeras, a nastupa Panonia Kvartet Zrenjanin.

Gudački kvaret Panonia čine renomirani zrenjaninski muzičari: magistar Roman Bugar, violina, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, master Marin Bugar, violina, član orkestra Srpskog narodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozorišta vođa drugih violina u Vojvođanskom simfonijskom orkestru, Aleksandar Stankov, viola, direktor Opere SNP i master Roni Beraha, violončelo, član Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Svi sa bogatim iskustvom sviranja orkestarske i kamerne muzike kao i organizovanjem koncertata i festivala.

Članovi kvarteta čine okosnicu Zrenjaninskog kamernog orkestra i Zrenjaninske filharmonije.

Repertoar kvarteta je raznovrstan od klasične muzike do aranžmana argentinskog tanga, vojvođanske etno muzike, klezmer muzike, popularne muzike i srednjovekovne srpske muzike.

Gudački kvartet Panonija je nastupao na Korzofestu u Zrenjaninu, festivalu rumunske muzike Vojvodine, Narodnom muzeju u Kikindi, Narodnom muzeju u Zrenjaninu, Kulturnom centru Pančeva, Studiju M u Novom Sadu, Ambasadi Rumunije u Beogradu, Narodnoj biblioteci u Beogradu, Sinagogi u Novom Sadu i na Srednjevekovnom festivalu u Sibiu u Rumuniji.

Kvartet ima nekoliko snimaka za Radio televiziju Vojvodine kao i za RTS. Početak programa je u 20 sati, a ulazak je besplatan.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.