Koma i Teška Srca u Festu

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koma i Teška Srca u Festu

U klubu Fest u četvrtak 26.aprila Koma će promovisati album „Made of Nothing“ i novi spot „The Last Star“. Kao podrška nastupa i mladi beogradski bend Teška Srca

Koma je osnovana 2009. godine u Novom Sadu. “Naša ideja je da svojim delom, insturmentalnom muzikom i bez upotrebe reči koje su u današnje vreme izgubile smisao, predstavimo slušaocima emotivni doživljaj sveta u kome živimo i stvaramo. Svaka pesma predstavlja određenu SLIKU - impresiju ili događaj iz života.” Grupu su osnovali Ćomi i Savara (eks Ritam nereda). “U toku rada na kompozicijama i na svom odnosu prema muzici, došli smo do trenutka kada smo shvatili da ovaj koncept zahteva puniji zvuk koji će doneti treći član benda. Stigla je Saska i grupa tada dobija ime KOMA.“ Nakon nekoliko meseci poliranja pesama, KOMA je bila spremna za studio, i u martu 2010. godine, u studiju 1 RTVNS, na živom sešnu, zabeleženo je osam demo SLIKA pod zajedničkim nazivom LIVE IN KOMA. Ćomi, Saška i Savara su tokom leta 2010. godine nastupili na festivalima Exit i NišVille, kao i na Gitarijadi Ratkovo. Prošle jeseni završili su rad na još deset pesama i predstavili ih na samostalnoj svirci u klubu „Roadies“ (Novi Sad). Posle šest meseci redovnih proba, počeli su snimanje u novosadskom studiju „Alpha“. Snimanje i miksovanje albuma trajalo je od maja do septembra 2011. godine i rezultat tog vrednog rada je album „Made Of Nothing“, koji će promovisati i 26.aprila u klubu Fest. Već od 20h članovi benda Koma će biti na raspolaganju svim zainteresovanim novinarima za razgovor i druženje u klubu Fest. U 21.30h biće predstavljen novi spot,a svirka će početi u 22h.Nakon nastupa Kome kao podrška sviraće bend Teška srca iz Beograda. Bend „Teška Srca“ nastao je 2011.godine, kada je nekoliko mladih beogradskih rokera rešilo da se pored svirki u poznatim cover rock bendovima posveti autorskom radu. Članovi benda su Jovan Baranin (vokal), Siniša Muždeka (gitara), Dražen Pavkov (bas gitara), Milovan Paunović (klavijature) i Boris Jerić (bubnjevi). Početkom marta objavili su spot za svoj prvi singl „Pravi put“, a u pripremi je i video za drugi singl „Gradovi Balkana“.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koma i Teška Srca u Festu

Izvor: TimeMachineMusic.org, 10.Apr.2012, 20:01

U zemunskom klubu fest 26. aprila publici će se predstaviti novosadski sastav Koma i Teška Srca iz Beograda. Ovom prilikom Koma će prisutnima predstaviti debi ..

Nastavak na TimeMachineMusic.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.