Kanski pobednik zatvara Fest

Izvor: Beta, 06.Feb.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanski pobednik zatvara Fest

BEOGRAD, 6. februara 2014. (Beta) - Pobednik prošlogodišnjeg festivala u Kanu, film "Plavo je najtoplija boja" reditelja Abdilatefa Kešiša zatvoriće Fest u nedelju 9. marta u 19 sati, najavili su organizatori.

Prvi put u istoriji, glavna kanska nagrada "Zlatna palma" dodeljena je reditelju i dvema glavnim glumicama Lei Sejduks i Adel Eksarcopulos, a jedan od najkontroverznijih i najboljih filmova 2013. godine, ovenčan je i brojnim drugim nagradama.

Kešišov film >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << nagradjen je i nagradom Fipresci u Kanu, nominovan za dve BAFTA i tri Satelit nagrade, a iako zbog greške u prijavljivanju nije nominovan za nagradu Oskar, kandidovan je u osam kategorija za francuski Cezar i bio u konkurenciji za Zlatni globus.

Zahvaljujući neobičnom i požrtvovanom načinu rada, Kešiš je uspeo da snimi prirodan i iskren film o životu i jednoj velikoj ljubavi.

U želji da što vernije prikaže realan, necenzurisan život, na snimanju filma "Plavo je najtoplija boja" Kešiš nije angažovao frizere i šminkere, a takodje je koristio materijal snimljen bez znanja glumaca.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.