Kampus fest od srede do petka u Novom Sadu

Izvor: Novine novosadske, 08.Okt.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampus fest od srede do petka u Novom Sadu

Kampus fest - foto Novosadska tvOd srede do petka u kampusu Novosadskog univerziteta biće održan prvi “Kampus fest”, u okviru kojeg će ulice Kampusa biti pretvorene u galerije, bioskope, teatar, studentske sobe, igrališta, koncertne dvorane.
Direktorka “Kampus festa” Sanja Kljajić kazala je da je cilj festivala da studente vrati u kampus, približi ih jedne drugima i da pobedi letargiju u društvu.
Najavila je da će se programi odvijati pod sloganom “Okupacija kampusa”, na 11 punktova, svakog dana od 10 do 24 sata.
Rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković rekao je da bi voleo da takva kreativna okupacija kampusa traje zauvek, u najpozitivnijem smislu reči.
Dodao je da je “Kampus fest” prvenstveno namenjen studentima prve godine, kako bi se osetili dobrodošlim na Univerzitet, ali i kako bi im se pokazalo da se od njih očekuje da budu kreativni delovi Univerziteta i društva.
Direktor Studentskog kulturnog centra Novi Sad Zdravko Vulin rekao je da i “Kampus fest” pokazaje da “neosvojeni” prostori u gradu predstavljaju veći potencijal od prostora koji funcionišu u okviru institucija.
Više informacija o festivalu može se pronaći na www.facebook.com/kampus.fest.ns.
Festival organizuje Udruženja studenata “Kampus fest”, u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i Studentskim kulturnim centrom Novi Sad.
Izvor: Beta

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.