Kale fest na Pirotskoj tvrđavi 6.jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kale fest na Pirotskoj tvrđavi 6.jula

Prvi festival kulturne baštine, viteštva i starih zanata "Kale fest" biće održan 6. jula u Pirotskoj tvrđavi, najavila je Turistička organizacija Srbije.

Pirotska tvrđava je srpsko srednjovekovno utvrđenje nastalo u 14. veku, kategorisano kao spomenik kulture od velikog značaja.

"Kale" - "Momčilov grad" sadrži kulturne slojeve od praistorije do savremenog doba i svedoči o burnoj i bogatoj istoriji ovoj kraja, koja je zapisana u zemlji, kamenu i utkana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kulturu i način življenja na raskrsnici istoka i zapada.

"Kale fest" predstaviće kulturnu baštinu grada Pirota, viteštvo i srednjovekovni način života u Pirotskoj tvrđavi, kao i stare zanate po kojima je grad nadaleko poznat.

U rekonstruisanoj tvrđavi, na interaktivnim radionicama, prezentacijama i izložbama, festival će posetiocima omogućiti putovanje kroz istoriju i kulturu Pirota i predstaviti im srednjevekovni način života, ćilimarstvo, grnčariju i druge stare zanate, umetnost i bogatu kulturnu baštinu grada.

Poseban deo programa biće organizovan za porodice sa decom, a viteške družine će ponovo oživeti Momčilov grad uz prikaz srednjovekovnog načina života, oružja, alata, borbi i starih zanata uz celodnevno druženje sa vitezovima i princezama.

Organizator i inicijator festivala je udruženje "Avanturistička mreža" iz Pirota, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.