Kačamak fest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kačamak fest"

Udruženje Crnogoraca Novog Sada danas je u Gradskoj kafani novosadskog Spensa organizovalo prezentaciju i kuvanje tradicionalnog crnogorskog kačamaka u okviru manifestacije "Kačamak fest".

Pored kuvanja tog tradicionalnog i već pomalo zaboravljenog jela, u sklopu današnjeg okupljanja Crnogoraca u Novom Sadu održana je i promocija duplog albuma najpoznatijeg crnogorskog kantautora Miladina Šobića, koji se pre više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od tri decenije povukao iz javnosti, ali je nastavio da se bavi muzikom.

Predsednik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Božidar Marković rekao je Tanjugu da se "Kačamak fest" održava drugu godinu zaredom i da je ta manifestacija već postala tradicionalna.

"Kuvanje kačamaka, odnosno 'Kačamak fest' sprovodi se u okviru projekta 'Crnogorska nacionalna jela na vojvođanskoj trpezi', kao što se u okviru istog projekta organizuje i kuvanje raštana - 'Raštan fest' te 'Festival ukljeve i vina'", rekao je Marković.

Udruženje Crnogoraca Novog Sada je, po Markovićevim rečima, pored pomenutih manifestacija u prethodnih godinu dana organizovalo i niz promocija knjiga, izložbi i svečanu akademije povodom 200 godina od rođenja Petra Petrovića Njegoša.

"Za ovu godinu smo planirali brojne aktivnosti, od kojih posebno treba izdvojiti edukativnu ekskurziju "Stazama predaka" kojom je predviđen obilazak istorijskih i znamenitih mesta u Crnoj Gori kao što su Vučji do, Grahovac, Fundine, Šaranci, Mojkovac...", najavio je Marković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.