Jednaki premijerno na FEST-u 7. marta

Izvor: Beta, 02.Mar.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednaki premijerno na FEST-u 7. marta

BEOGRAD, 2. marta 2015. (Beta) - Film "Jednaki", omnibus o pravima deteta i različitim problemima u odrastanju, biće premijerno prikazan na FEST-u u nacionalnoj takmičarskoj selekciji u subotu, 7. marta, u Domu sindikata u 20.00 sati, najavili su autori.

Reditelji filma rekli su danas na konferenciji za novinare FEST-a da bi Minsitarstvo obrazovanja trebalo da uvrsti to ostvarenje u fakultativni školski program, jer mlade uči da postanu bolji ljudi i da pomažu jedni >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << drugima.

Film premijerno pirkazan prošle godine na festivalu u Sarajevu, nastao je kao neka vrsta "eksperimenta dobre volje", na osnovu serijala dokumentaraca o pravima deteta, i bez isplaćenih honorara autorima i drugim učesnicima.

Omnibus film "Jednaki", u režiji Dejana Karaklajića, Darka Lungulova, Mladena Djordjevića, Igora Stoimenova, Ivice Vidanovića i Miloša Petričića biće prikazan i u repriznom terminu u nedelju 8. marta, a kako su autori najavili od 12. marta počinje prikazivanje u svim gradovima Srbije.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Jednaki": Omnibus o pravima deteta

Izvor: B92, 02.Mar.2015

Film "Jednaki" biće premijerno prikazan na FEST-u u nacionalnoj takmičarskoj selekciji u subotu, 7. marta, u Domu sindikata u 20.00 sati, najavili su autori...Reditelji filma rekli su danas na konferenciji za novinare FEST-a da bi Ministarstvo obrazovanja trebalo da uvrsti to ostvarenje u fakultativni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.