Igre iz Mistije: Treći L.A.R.P. fest u Pionirskom gradu

Izvor: B92, 07.Jun.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igre iz Mistije: Treći L.A.R.P. fest u Pionirskom gradu

U Pionirskom gradu, kod starih tribina, oživljavamo zamišljeno mesto po imenu Sunčeva dolina. Tu imamo jedan mali gradić u šatorima sa krčmom, kostimirane ljude (vas) na temu epske fantastike i srednjeg veka, tribine za gledaoce i livadu na kojoj ćemo organizovati turnir u L.A.R.P. borbama.

Iako je u pitanju festival u neku ruku, trudićemo se da budemo u maniru igre jer čim zakoračite na ovo mesto vi jeste zapravo u igri. Nedaleko, samo nekoliko stopa u šumi možete pronaći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mentore škola magije koji vas mogu učiniti čarobnjacima, nešto dublje u šumi i opasna bića poput vukodlaka, a nešto još dalje možda i opasnije od samih vukodlaka.

Igre na turniru sežu dalje od livade, duboko u srce šume i pozivaju hrabre ratnike i avanturiste u potrage dok one mekih srca savetuju da ne napuštaju livadu koju čuvaju gardisti našeg zamišljenog grada Tarnuma.

Livada je mirno mesto, ali za one nemirne koji krše zakone i uznemiravaju naše građane imamo i zatvor, naravno u maniru igre, kao i šator za prijave, ranjene i slično u cilju da upotpunimo i potpuno oživimo atmosferu igre.

Od 22h počinje noćni L.A.R.P. koja će vas ostaviti bez daha. Dođite da se zabavimo.

Događaj koji se održava 19. i 20. jula, organizuju udruženja Angeleon i Crveni Gavranovi, a podržava Šminkerska Akademija SFX - makeup, Opština Čukarica i Pionirski grad.

Ulaznica košta 300din za festivalski deo, a za igrače 500 dinara po osobi. Svi koji budu koristili mesto za kampovanje moraće da plate dodatnih 1.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.