Fiš fest u Beogradu mami posetioce gurmanlucima od ribe

Izvor: RTS, 31.Avg.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fiš fest" u Beogradu mami posetioce gurmanlucima od ribe

Kod Kule Nebojše na Dunavu u toku je "Fiš fest", tradicionalna manifestacija koja za četiri dana privuče stotinu hiljada ljudi.
Dok posetioci obilaze štandove sa zanatskim proizvodima, šefovi kuhinja pripremaju riblje specijalite, čorbu, paprikaš, ribu na žaru, a narednih dana kuvari sa Mediterana spremaće dagnje na buzari za 3.000 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Mi spremamo tradicionalnu riblju čorbu na 'Fiš festu', već 12 godina godina kuvamo i tradicionalno tako isto se kuva", kaže kuvar iz Sombora Ivan Terek.
Manifestacija ima takmičarski karakter, i u kategoriji mladih kuvara, ali i onih već pokazanih i dokazanih u mnogim svetskim hotelima i restoranima.
"Evo, ovo je neko opuštanja pred početak školske godine. Pozivam sve da dođu da se opuste za vikend, a posle, kako nam bude", kaže Đorđe Živanović ispred organizatora manifestacije "Fiš festa".
Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, odlični restorani, razne manifestacije i specifična energija grada, sve to krasi našu prestonicu i svake godine privlači sve veći broj stranih gostiju.
"Manifestacije su jedan od glavnih motiva za dolazak turista, uglavnom stranih. A ako su one i gastronomsklog karaktera, onda je to dodatni motiv za dolazak što većeg broja turista", ističe ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.
Svake večeri sve do nedelje kod Kule Nebojša organizovaće se i koncerti. Osim zabavnog karaktera, "Fiš fest"  ima i jedan viši cilj – da razvije svest ljudi o važnosti očuvanja prirode i rečnog priobalja kako bi u njoj, posle nas, uživale buduće generacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dođite na reku: Majstori riblje čorbe čekaju vas na "Fiš festu"

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2018

Tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija zabavnog karaktera, "Fiš fest", počela je juče na platou kod kule Nebojša na Kalemegdanu, i trajaće do nedelje, 2. septembra.

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.