Filmovi sa FEST-a u “Kupini”

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmovi sa FEST-a u “Kupini”

Nišlije će i ove godine u bioskopu “Kupina”, od 25. februara do 9. marta, moći da pogledaju 11 najboljih međunarodnih filmskih ostvarenja koja će se prikazivati i na beogradskom FEST-u.

Kako kažu u “Kupini”, program “Kupina FEST”-a će 25. februara otvoriti novi film Emira Kusturice “Na mlečnom putu”.

Ovo je dugo očekivani film našeg reditelja Emira Kusturice, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << glavne uloge tumače Monika Beluči i Sloboda Mićalović. Film pripoveda o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i prošlost sopstvene zemlje - kažu u Kupini.

"Kupina FEST" i ove godine za Nišlije; foto: bioskop "Kupina"28. marta od 19 sati, Nišlije će moći da pogledaju višeslojni triler “Noćne zveri”, a narednog dana finski film "Druga strana nade" o “ukrštenim putevima finskog putujućeg trgovca i sirijskog izbeglice”.

Publika će 2. marta imati prilike da pogleda španski film “Španska kraljica” smešten u pedesete godine prošlog veka.

Film nas uvodi u pedesete godine, kada se filmska diva Makarena Granada vraća iz Holivuda u Španiju da snimi američki blokbaster pod nazivom "The Queen of Spain", gde će udahnuti život Izabeli I od Kastilje - rekli su u bioskopu.

Potom će 3. marta biti prikazan film “Po cenu života”, koji prati sudbine 2 brata pljačkaša, a dan posle filmoljupci će imati priliku da pogledaju biografski film “Džeki” o životu prve dame Amerike, nakon ubistva njenog supruga Džona Kenedija.

Dan posle, 5. marta, u “Kupini” će se prikazivati “Osnivač”, film o čoveku koji je od Mekdonaldsa napravio globalni trend, a 6. marta davaće se domaći film “Rekvijem za gospođu J.”

Ovo je praktičan vodič kroz Beograd kroz pevanje i plakanje - rekli su o ovom filmu organizatori festivala.

7. marta biće prikazana drama Martina Skorsezea “Tišina” o mladom portugalskom jezuitskom misionaru iz 17. veka, ocu Rodrigezu, koji sa sveštenikom Fransiskom Garpeom putuje u Japan gde je, pod šogunatom Tokugava, zabranjen katolicizam, kao i skoro svi kontakti sa inostranstvom.

Pretposlednjeg dana “Kupina FEST”-a na repertoaru će biti nemački ljubavni film “Povratak u Montauk”, dok je poslednje veče rezervisano za makedonski film o životu u Makedoniji za vreme nemačke okupacije “Oslobođenje Skoplja”, koji je režirao Rade Šerbedžija.

Organizatori napominju da će sve projekcije biti u 19 sati, a cene ulaznica je 260 dinara po projekciji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Filmovi sa FEST-a stižu u “Kupinu”

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2017

Nišlije će i ove godine u bioskopu “Kupina”, od 25. februara do 9. marta, moći da pogledaju 11 najboljih međunarodnih filmskih ostvarenja koja će se prikazivati i na prestižnom beogradskom festivalu FEST.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.