Film Ničije dete pogledajte u okviru FEST-a

Izvor: Story, 05.Feb.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Ničije dete pogledajte u okviru FEST-a

Dugo očekivana domaća premijera filma Ničije dete održaće se 28. februara u Velikoj dvorani Sava centra od 19 časova u okviru FEST-a.

 Reprize su 1. marta  u bioskopu Fontana od 19 časova i Domu kulture Studentski grad od  21 čas.

Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je u poslednjih nekoliko meseci 10-ak nagrada na različitim festivalima širom sveta uz izuzetan >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << prijem kod publike.

Poslednja u nizu je nagrada za najbolji film u selekciji New Voices/New Visions 26. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu (New Voices/New Visions Award), gde je film imao 7. januara svoju severnoameričku premijeru (Palm Springs International Film Festival, 2-12. januar 2015. godine).  Podsetimo se, film Ničije dete je u decembru na REC. Tarragona International Film Festivalu u Španiji dobio nagradu publike, a u novembru je dobio glavnu nagradu za najbolji film - Shadi Abd El Salam Award for the Best Film, u okviru selekcije Međunarodna nedelja kritike u Kairu. Krajem oktobra je dobio HT Nagradu publike za najbolji dugometražni fiilm na 12. Zagreb Film Festivalu, a na Filmskom festivalu u Veneciji, gde je film imao 4. septembra 2014. godine  svetsku premijeru, osvojio je Nagradu publike (RaroVideo Audience Award),  koja se dodeljuje za najbolji film prikazan u selekciji „Nedelja međunarodne filmske kritike“. U pitanju jedina nagrada koju zvanično dodeljuje „Nedelja međunarodne filmske kritike“.

Pored glavne, film je u Veneciji osvojio još dve nagrade, koje dodeljuju kritičari: nagradu FIPRESCI za najbolji film koja uključuje sve zvanične i paralelne programe na Filmskom festivalu u Veneciji izuzev glavnog (dodeljuje je Međunarodno udruženje filmskih kritičara iz celog sveta), kao i nagradu za najbolji scenario u okviru selekcije „Nedelja međunarodne filmske kritike“ (Fedeora Award

for Best Script) koju je film dobio od strane Federacije filmskih kritičara iz Evrope i mediteranskih zemalja – FEDEORA.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Premijera filma "Ničije dete" 28. februara na FEST-u

Izvor: Blic, 06.Feb.2015, 08:00

Dugo očekivana domaća premijera filma "Ničije dete" biće održana 28. februara u Velikoj dvorani Sava centra (19.00) u okviru FEST-a. Reprize su 1. marta u bioskopu Fontana (19.00) i Domu kulture Studentski grad (21.00)...Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.