Festival nemačkog filma Gete fest u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Okt.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival nemačkog filma "Gete fest" u Nišu

Četvrti festival savremenog nemačkog filma "Gete fest", pod nazivom "Sećanja i nade", biće održan u Nišu od petka 16. oktobra do utorka 20. oktobra, a filmovi će biti prikazivani u NKC-u i bioskopu “Kupina”.

Niška publika imaće priliku da pogleda 12 najnovijih nemačkih filmova, među kojima su oni koji su 2015. bili nominovani za Nemačku filmsku nagradu.

U programu su zastupljene raznovrsne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << teme i umetnički pristupi - od „istorijske dokumentarne fikcije“ preko iščašenih i bolnih sećanja iz mladosti pa sve do eksperimentalnog vodjenja kamere kroz noćni Berlin u jednom kadru - navode organizatori.

Drugog festivalskog dana biće prikazan film “Hrabar poduhvat” i urnebesna komedija "Fak ju Gete" koja je bila najuspešniji nemački film 2013. godine.

Niška publika će imati priliku da vidi i dokumentarac “Titove naočare” po knjizi Adriane Altaras, autorke rođene u Zagrebu u jevrejskoj porodici, koja danas živi u Nemačkoj. Na programu će biti i film “Feniks” koji je rađen prema motivima romana “Povratak iz pepela“ Ibera Monteljea, koji prati Jevrejku Neli koja se vraća u Nemačku nakon II svetskog rata.

Na programu će biti i “Who am I – Nijedan sistem nije siguran”, “Mladi smo i jaki”, “Jagnje”, “Rez” i “U lavirintu ćutanja”.

Ulaz je slobodan za sve projekcije u toku festivala. “Gete fest” organizuju Gete institut i Niški kulturni centar i "Kupina bioskop".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.