Festival animiranog filma MultiMost od sutra u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022, 13:51

Festival animiranog filma "MultiMost" od sutra u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima (AUDIO)

U Novom Sadu i Sremskim Karlovcima od petka do nedelje biće održan Treći festival animiranih filmova – „Multimost fest“.

Na „Multimost fest“ pristiglo je 1.087 radova iz 90 zemalja, od čega su u program uvrštena 63.

Reč je o filmovima koji gledaoce podstiču na razmišljanje, rađeni su različitim tehnikama animacije, a mogu da se pogledaju isključivo na festivalima. Otvaranje manifestacije planirano je za 15 časova u Velikoj sali Kulturnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centra Novog Sada.

O programu za petak, saznaćemo od izvršne direktorke festivala Zlate Popov.

U subotu od 10 do 20 časova u Kulturnom centru grada planirano je prikazivanje radova u četiri kategorije: dečjih, omladinskih, studentskih i autorskih filmova za mlade. U nedelju od 10 časova u Karlovačkoj gimnaziji biće organizovana radionica animacije, a dva sata kasnije sledi dodela nagrada i zatvaranje festivala.

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinska vlada, Grad Novi Sad i Opština Sremski Karlovci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.