Fest: Novi hrabri svet od 25. februara do 6. marta 2022.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2021, 20:44

Fest: "Novi hrabri svet" od 25. februara do 6. marta 2022.

Jubilarni 50. FEST biće održan od 25. februara do 6. marta naredne godine pod sloganom "Novi hrabri svet", najavio je danas gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

"Slogan prvog FEST-a 1971. godine bio je 'Hrabri novi svet', 50. FEST-a će biti 'Novi hrabri svet'. Jedna mala igra reči", rekao je Karl, govoreći na panelu "Festivali uprkos koroni" u okviru tribine "Korona vs kultura" u Domu omladine Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Karl je rekao da će obim festivala zavisiti od toga kakva će biti tada pandemijska situacija kod nas, ali u svetu.

"Film možete da dovedete na FEST, ali je pitanje koliko gostiju ako je neka zemlja zatvorena. Imperativ je da se održi u svom izvornom terminu", naglasio je Karl.

On je najavio "atraktivan program" festivala, povodom čijeg jubileja se spremaju knjige o Dinku Tucakoviću, Nebojši Đukeliću i Emiru Kusturici, kao edicija poštanski marki.

"Treba svi dobro da razmislimo kako treba da izgleda 51. FEST. Mislim da treba da bude potpuno drugačiji od svih prethodnih, neka vrsta resetovanja, da sa ovim 50. zatvorimo jedan krug i otvorimo novi", rekao je Karl.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jubilarni 50. Fest pod sloganom “Novi hrabri svet” od 25. februara do 6. marta 2022.

Izvor: Danas, 01.Dec.2021, 12:24

Važno je da se Fest naredne godine održi u svom tradicionalnom terminu, bez obzira na pandemiju, i njegovo 50. jubilarno izdanje odvijaće se od 25. februara do 6. marta, pod sloganom “Novi hrabri svet”, najavio je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.