FEST u Sava centru od 1. do 3. marta

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 17:25

FEST u Sava centru od 1. do 3. marta

52. FEST održaće se u Sava centru od 1. do 3. marta.

Sava centar saopštio je danas da će program 52. FEST-a biti održan kod njih od 1. do 3. marta, odnosno da samo za FEST "formira Glavnu kongresnu salu sa postavkom koja najbliže odgovara bioskopskoj sa 350 mesta, koja nisu numerisana".

Generalna direktorka Sava centra Kristina Milinčić je ocenila da je "za mnoge FEST nezamisliv bez Sava centra", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodavši da se raduju što će "ove godine ponovo biti domaćini FEST-a u posebno obnovljenoj glavnoj kongresnoj sali".

 

"Sa filmofilima i vernim posetiocima najstarijeg filmskog festivala u našoj zemlji željno čekamo projekcije filmova u Plavoj dvorani, čije renoviranje će biti završeno u septembru ove godine", najavila je Milinčićeva.

 

Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić je ocenio da se FEST vraća u Sava centar, koji je "festivalski prostor, kao i MTS dvorana".

 

"Nekima je on prva asocijacija na FEST, međutim ja volim oba prostora i mislim da su oba prostora festivalska i da su oni FEST", naveo je Pantelić.

 

Kako je najavljeno, u glavnoj kongresnoj sali biće prikazani filmovi: "Udar sreće" Vudija Alena, "Hotel Palas" Romana Polanskog, "Svi mi stranci" Endrua Hejga, "Ukus ljubavi" sa Žilijet Binoš i Benoa Mežimelom, "Anatomija pada" Žistin Trije i "Obećana zemlja" sa Madsom Mikelsenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.