„Dženis Džoplin i „Malala na FEST-u

Izvor: Studio B, 29.Feb.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dženis Džoplin" i „Malala" na FEST-u

Na 44.Festu publika će imati priliku da pogleda izbor dokumentarnih filmova, medju kojima je i "Dženis Džoplin" rediteljke Ejmi Berg.

Film o legendarnoj pevačici Dženis Džoplin režirala je Ejmi Berg, koja potpisuje i scenario. U filmu , ona uranja u životnu priču Dženis Džoplin, , iznoseći dosad neobjavljen materijal, intervjue sa njenim prijateljima i lična pisma.

Na sceni i pred kamerom Dženis Džoplin se često predstavljala kao raspoložena i bezbrižna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u ovom dokumentarcu publika ima priliku da vidi šta se odvijalo u dubljim slojevima njene tajanstvene ličnosti.Specijalna projekcija zakazana je za večeras u UK Parobrod, uz tribinu i koncert.

Projekcija filma "Nazvao me je Malala" predstavlja retku priliku da domaća publika vidi film u produkciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, u koprodukciji sa SAD.

Reditelj i scenarista je Dejvis Gugenhajm, koji je za "An Inconvenient Truth" (2006.) dobio Oskara za najbolji dokumentarni film. Ovoga puta snimio je uzbudljivu priču o hrabroj mladoj devojci iz Pakistana Malali Jusafzai.

Malala je 2012, kada je imala 15 godina, tokom vožnje autobusom bila žrtva militantnih talibana,i zaadobila povredu glave. Razlog napada je bila njeno zalaganje za pravo na obrazovanje devojčica. Preživela je napad i preselila se sa porodicom u Englesku, gde je nastavila školovanje. Objavila je bestseler, memoare "Ja sam Malala" i postala aktivistkinja u borbi za prava devojčica širom sveta.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.