Desetogodišnjak

Izvor: Danas, 10.Okt.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetogodišnjak

Beograd - Dečiji filmski festival Kids fest, koji je ovih dana obeležio desetu godinu postojanja, počinje svoje novo izdanje u ponedeljak, 13. oktobra. Festival pod sloganom "Hajde da gledamo filmove" otvoriće u 11.30 u Dvorani Doma sindikata njegova ambasadorka, glumica Nataša Tapušković. Uz zabavni program UMS-a, hor Čarolija izvešće prvi put himnu Kids festa, a najmlađi posetioci biće u prilici da gledaju i film iznenađenja.

U okviru 10. Kids festa do 19. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << oktobra širom zemlje najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da gledaju zanimljive filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova koji dolaze iz Amerike, Francuske, Belgije, Norveške, Švedske, Danske i Hrvatske.

Danski film "Dečko mrav" pokazaće da hrabrost ne zavisi od toga da li si mali ili veliki, jer heroji mogu biti i deca i odrasli. Iz Francuske dolazi dirljiva priča "Bela i Sebastijan" o šestogodišnjem dečaku i njegovom prijateljstvu sa divljim psom. Novi dokumentarni film francuskog reditelja Luka Žakea "Bila jednom jedna šuma" predstavlja ne samo omaž veličanstvenosti prašuma nego i apel za njihovu zaštitu od izumiranja. Mala mišica Selestin i siromašni medved Ernest uspeće da prevaziđu sve razlike i izgrade lepo prijateljstvo u francusko-belgijskom animiranom filmu "Ernest i Selestin", koji je prošle godine nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji animirani film.

Posetioci 10. Kids festa biće u prilici da uživaju i u najboljim 3D animiranim ostvarenjima ove godine - "Kako da dresirate svog zmaja 2", "Rio 2”, kao i "Gospodin Pibodi i Šerman". "Šetnja sa dinosaurusima 3D" je do sada najambiciozniji film o dinosaurusima, koji verno prikazuje ta davno izumrla bića, praistorijsku eru u kojoj su živeli i njihovo prirodno okruženje.

Na repertoaru bioskopa naći će se i dva norveška ostvarenja o avanturama najboljih prijatelja Kaspera i Eme u kojima ih prate njihovi najbolji plišani prijatelji Emina Zečica i Kasperov Lavić. Kako snežna katastrofa preti da uništi celo selo u filmu "Solan i Ludvig" mali jež Ludvig prevazilazi sve svoje strahove da bi spasio prijatelje, selo i Božić. Da li čast danske nacije može da spasi problematičan trio, saznaćemo u filmu "Olsen u velikoj nevolji". Sve što je potrebno je torba za hlađenje, kišobran, praćka i dva komada žvake.

Priča danskog filma "Rajsko putovanje" o malom zečiću Johanu koji nije dovoljno star da razume pravila života, a čezne za nemogućim stvarima neće nikog ostaviti ravnodušnim. "Zagonetni dečak" je nastavak filma "Koko i duhovi" i predstavlja spoj detektivske priče i porodične avanture o jednom hrabrom dečaku i njegovim pustolovinama.

Filmovi sa programa Kids festa naći će se sinhronizovani na srpski jezik, a u bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni. Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu i ove godine su pristupačne, posebno za grupne posete.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Deseti festival filmova za decu Kids fest u 30 gradova

Izvor: Press, 11.Okt.2014, 17:38

Festival filmova za decu 10. Kids fest svečano počinje 13. oktobra u Dvorani Doma sindikata u Beogradu, a do 19. oktobra raznovrsne programe moći će da vidi najmlađa publika u čak 30 gradova, najavio je osnivač festivala "Megakom film". ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.