“Boom Fest 7” – počele prijave , finale 22. maja   

Izvor: JUGpress.com, 02.Maj.2018, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Boom Fest 7” – počele prijave , finale 22. maja  

NIŠ

U utorak, 15. maja na platou ispred logora na Crvenom krstu u Nišu održaće se kvalifikacija za finale takmičenja u bacanju bumeranga „Boom Fest 7“.

Prva tehnička škola „Milutin Milanković“ u saradnji sa Ambasadom Australije i TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca, već sedmu godinu zaredom organizuje takmičenje u bacanju bumeranga „Boom Fest 7“.

„Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << festivala već sedmu godinu jeste aktivna promocija sportskog duha i Australije, kao daleke i neistražene zemlje. Drago nam je da je naša mala i skromna manifestacija postala veliki događaj, na koji sve Nišlije mogu da budu ponosne, a ove godine smo pripremili mnogo novina“, izjavila je Slavica Jukić, direktorka PTŠ „Milutin Milanković“.

Kao i do sada, tako i ove godine posetioci mogu da očekuju novine na velikom finalu, koje je zakazano za utorak 22. maj.

„Pre dve godine smo uveli novu kategoriju, a to su studenti. Ove godine po tradiciji imamo zelenu sobu na sam dan festivala, svakako i ove godine dodeljujemo nagradu festivala koja se dodeljuje pojedincima za negovanje i afirmaciju sportskoh duha u Srbiji. Prvi laureat ove nagrade je bila Ambasadorka Australije Nj.E. Džulija Fini. Na taj način želimo da motivišemo sve one koji na bilo koji način promovišu zdrav način života i aktivno bavljenje sportom“ – izjavio je Jovan Milić, jedan od pokretača cele priče i ovogodišnji PR festivala.

Idejni tvorac i pokretač festivala profesor Ivan Nogić, poziva sve učenike i studente da se prijave, da izađu iz svojih soba i da se bave sportom.

„Pozivam sve mlade ljude da izađu i da se bave sportom. U današnja vremena svi smo zaboravili na važnost sporta, a to je pogrešno. Boom Fest je idealna prilika da se mladi ljudi druže i da oni najbolji osvoje vredne nagrade, koje po tradiciji obezbeđuje Ambasada Australije“ – poručuje profesor Nogić.

Kako ističu organizatori, učenici i profesori Prve tehničke škole „Milutin Milanković“, zajedno sa partnerima bezrezervno ulažu entuzijazam i kreativnost u cilju ostvarenja svog projekta:

„Mi smo zahvalni svima koji podržavaju naše napore i zalaganje u cilju širenja sportskog duha. Ovim putem pozivamo ostale zainteresovane kompanije, Javna preduzeća i ostale institucije da nam se priključe i pomognu organizaciju ovog događaja“-zaključuje direktorka škole, Slavica Jukić.

Ovogodišnjem BUMFest-u prethodi nedelja: Australia visit Niš u kojoj će se prikazivati australijski filmovi, ali i gde će se kroz Boom Fest karavan promovisati ova daleka i neistražena zemlja.

Sve ove prateće manifestacije počinju u četvrtak 17.maja i odvijaće se u centru grada i na Bulevaru Nemanjića.

Podsetimo, na prošlogodišnjem festivalu učestvovali su i mladi iz Slovenije i Bugarske, a ovo takmičenje je jedinstveno na Balkanu, tako da pobednik dobija titulu najboljeg bacača bumeranga na Balkanu. Prijave za takmičenje otvorene su do 12. maja.

Svi oni koji žele da se oprobaju u bacanju bumeranga i da steknu mogućnost da osvoje titulu šestog najboljeg bacača bumeranga na Balkanu, potrebno je da se prijave slanjem mejla sa ličnim podacima na: mts15majnis“gmail.com ili na sajtu festivala www.bumfest.co.vu

Veliko finale zakazano za nedelju , 22. maj. Pravo učešća imaju svi učenici i studenti sa područja cele Srbije i bivših Jugoslovenskih Republika. Finale po tradiciji, otvaraju predstavnici Ambasade Australije u Republici Srbiji. Ovogodišnji slogan festa je – razumi mladost.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.