Bašta fest od 5. do 8. jula u Bajinoj Bašti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bašta fest od 5. do 8. jula u Bajinoj Bašti

Internacionalni festival kratkog igranog filma "Bašta fest", biće održan od 5. do 8. jula u Bajinoj Bašti, najavili su danas organizatori.

Tokom protekle četiri godine festival je postao mesto susreta studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta, glumaca iz zemlje i regiona, među kojima su bili i Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Slaven Došlo i Marko Janketić.

"Bašta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fest" obuhvata glavni filmski program, koji je međunarodnog i takmičarskog karaktera, edukativni i muzički program.

Filmove bira selektor festivala reditelj Nikola Ljuca, zajedno sa umetničkom direktorkom festivala Majom Šušom.

Edukativni program sastoji se od likovnih i filmskih radionica, a prošle godine je prvi put održan "Kritični kamp" - radionica filmske kritike namenjena srednjoškolcima iz čitave Srbije.

Predviđeni su i izleti za goste radi boljeg upoznavanja Drine, planine Tare i jezera Perućac i Zaovine.

Nagrade "Bašta festa" dodeljuju se za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), najbolji scenario (Zlatna inspiracija), a od 2016. i nagrada za najbolji snimateljski rad (Zlatna vizualizacija).

Budući da ima nameru da podstiče svest o ovoj regiji i pre svega kreativnom ulaganju u Bajinu Baštu, "Bašta fest" dodeljuje i nagradu "Baš ta čast", pojedincu ili inicijativi koje smatra značajnim za promociju ovog grada i regiona.

Žiri mladih, sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte, takođe dodeljuje svoju nagradu za najbolji film.
Pogledaj vesti o: Fest,   Filmski Susreti Niš

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.