Balkanrok fest krajem avgusta, otvoren konkurs za demo bendove

Izvor: JužneVesti.com, 14.Avg.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Balkanrok fest" krajem avgusta, otvoren konkurs za demo bendove

Tradicionalni niški festival koji promoviše mlade snage lokalnog rokenrola - Balkanrok, prema najavama organizatora, trebalo bi da se održi 31. avgusta u Banovini. Ove godine festival je humanitarnog karaktera, jer će se tokom Balkanroka prikupljati pare za lečenje sestara iz Niša koje boluju od fridrajhove ataksije - Natalije i Ive Bašović.

Hedlajner će, kako najavljuju, biti pank bend "Jorgovani", a pre njih će se takmičiti najbolji demo bendovi sa konkursa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Balkanroka. Ulaz na festival je besplatan.

Inače, konkurs je otvoren do 15. avgusta, a mogu da učestvuju svi bendovi koji nemaju zvanična izdanja, a sa niškog područja su. Organizatori napominju da tu ne spadaju samostalna EP i demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama.

Bendovi moraju imati minimum jednu autorsku pesmu snimljenu, a od njih se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta - navode iz Balkanroka.

Zainteresovani bendovi trebalo bi da pošalju tri autorska snimka čiji kvalitet nije bitan, tekstove tih pesama, i kraću biografiju, uz obavezan kontakt telefon predstavnika grupe, na mejl konkurs@balkanrock.com.

Inače, kako najavljuju iz Balkanroka, novac za lečenje devojčica iz Niša prikupljaće putem berze koja će biti otvorena sat vremena pre početka muzičkog dela festivala, kao i dobrovoljnim prilozima koji će moći da se ostavljaju u kutiji na ulazu u Banovinu.

Podsetimo, sestrama Bašović su za lečenje teške genetske bolesti neophodni tretmani u inostranstvu koji koštaju više desetina hiljada evra.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

9. Balkanrock fest - Humanitarni koncert za Nataliju i Ivu

Izvor: RadioCity.rs, 14.Avg.2018

Organizaciju ovogodišnjeg festivala humanitarnog karaktera nesebično su pomogli: Studentski Kulturni Centar Niš, FatCat studio - Rodoljub Avramovic, Red Rooster i Pekara Brankovic. Kao headlineri 9. Balkanrock festivala nastupiće boemski pank Bend Jorgovani. Pre Jorgovana, takmičiće se najbolji...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.