Autorska ekipa Filomene gost FEST-a

Izvor: Beta, 21.Feb.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autorska ekipa Filomene gost FEST-a

BEOGRAD, 21. februara 2014. (Beta) - Reditelj Stiven Frirs, scenarista Džef Poup i glavni glumac višestruko nagradjivanog filma "Filomena" Stiv Kugan biće gosti predstojećeg beogradskog filmskog festivala FEST, najavili su u petak organizatori.

Film uradjen po knjizi "Izgubljeno dete Filomene Li" novinara Martina Siksmita zasnovan je na istinitim dogadjajima o ženi koja je 50 godina tragala za sinom koga je manastir nasilno >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << dao na usvajanje.

Glavnu junakinju, Filomenu Li, glumi Džudi Denč, a gost Beograda Stiv Kugan tumači lik novinara Siksmita i ujedno je koscenarista filma.

Film je osvojio devet nagrada na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji, imao tri nominacije za nagrade Zlatni globus i Bafta, a za nagradu Oskar nominovan je u četiri kategorije.

Ostvarenje koje se bavi jednom od najkontroverznijih praksi Katoličke crkve u Irskoj, uticalo je na pokretanje drugih istraga slučajeva nelegalnog usvajanja dece.

Film "Filomena" biće prikazan na FEST-u u subotu, 8. marta, u 19 sati u centru "Sava".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.