Arsenal Fest u Kragujevcu

Izvor: RTS, 20.Jun.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Arsenal Fest" u Kragujevcu

U Kragujevcu je sinoć pred 7000 posetilaca, počeo deveti Arsenal fest. Umesto dosadašnja tri dana, festival će ove godine trajati četiri a nastupiće veliki broj i domaćih i stranih izvođača.
Tokom četvorodnevne manifestacije na tri bine, nastupće ukupno 44 izvođača i grupa, biće održane i brojne propratne manifestacije - promocije i izložbe. Sinoćnim nastupom Treš metal benda Testament >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i legendarnim Atomskim skloništem otvoren je Arsenal fert, i u narednim danima se očekuje još mnogo izvođača.

"Drugi dan je Litl Stiven, koji svira i dalje kao gitarista Brusa Sprinstinga, mnogi ga po tome znaju, a mnogi i po seriji Sopranovi, dosta i glumi, ali kada je slobodan on voli da ima koncerte po čitavom svetu. Red Frenk je bend iz Fortlanda kao i Kurta Vajla", navodi Maja Cvetković, PR Arsenal festa.
Za samo nekoliko godina postojanja Arsenal se nametnuo kao jedan od najzanimljivijih, i najposećenijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, ali i Evropi.
Zoran Vulović, osnivač Arsenala kaže da je sada Arsenal festival koji je prepoznat širom Evrope: "Dolaze ne samo izvođači nego i publika iz raznih delova sveta."
"Ja sam novi i na Arsenalu i u ovom poslu, poslednji put sam svirao u Kragujevcu dok su ovde proizvodili Jugo 45", kaže Nele Karajlić, izvođač.
Arsenal je prvi muzički festival u Srbiji koji će od ove godine brinuti o ekologiji. Nema jednokratnih plastičnih čaša, već se pića konzumiraju isključivo iz trajnih, brendiranih Arsenalovih čaša koje se dobijaju uz kauciju, a koje se mogu kao suvenir poneti kući.
Pogledaj vesti o: Fest,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi sjaj festivalskog bisera u žestokim nijansama – Deveti Arsenal Festival je počeo

Izvor: BalkanRock.com, 20.Jun.2019

Sinoć je u Kragujevcu, iliti srcu Šumadije, kako vole da ga zovu, zvanično otvoren deveti po redu Arsenal Fest, koji će trajati još naredna tri dana i biti domaćin brojnim svetskim i domaćim zvezdama. Srbija, sa bitnim izuzetkom Exita, uglavnom nikom u Evropi ne bi bila prva asocijacija na dobar...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.