Abril otvara Fest, prodato 55.000 ulaznica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2016, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abril otvara Fest, prodato 55.000 ulaznica

Međunarodni filmski festival - Fest, 44. po redu, sutra će u velikoj dvorani Sava Centra zvanično otvoriti španska glumica Viktorija Abril, kojoj će biti uručena i nagrada "Beogradski pobednik" za dosadašnje stvaralaštvo, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Direktor Centra beogradskih festivala - Cebef Milan Lazović rekao je da je zaključno sa jučerašnjim danom prodato 55.000 karata, uveren da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do kraja festivala premašiti željenu cifru od 100.000 posetilaca.

Lazović je naglasio da je Fest deo imidža i kulturnog života Beograda, da je odnegovao filmskih ukus generacija gledalaca i iznedrio izbirljivu publiku.

Umetnički direktor Festa Jugoslav Pantelić istakao je da filmove ne deli po tome iz koje zemlje dolaze i koliki im je budžet, već samo na dobre i loše, a Fest ove godine ima, kako je naglasio, "samo dobre filmove".

On je najavio crveni tepih ispred svečanog ulaza Sava Centra kojim će od 18.30 časova prolaziti zvanice, svečano otvaranje je zakazano za 19 sati, a u 20 sati počinje projekcija filma "Vlažnost" Nikole Ljuce .

Pantelić je podsetio da će program voditi glumci Tamara Dragičević i Nebojša Milovanović, a Aleksandra Kovač i Marko Tolja će izvesti duet "Ljubav".

Do 6. marta u Sava Centru, Domu omladine Beograd, DKCB-u, bioskopima "Fontana" i "Sinepleks" (Ušće), Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju kinoteke biće prikazano više od 110 filmova, među kojima preko 20 rediteljskih debija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Viktorija Abril otvara 44. Fest

Izvor: SEEcult.org, 26.Feb.2016

Beogradski međunarodni filmski festival Fest svečano će biti otvoren 26. februara u Sava centru debitantskim filmom “Vlažnost” domaćeg reditelja Nikole Ljuce, a otvoriće ga španska glumica Viktorija Abril, koja je uz američkog reditelja Džona Mektirnena najveća zvezda 44. Festa...Na ceremoniji...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.