15. Urban Fest – glumci iz iz Rusije, Republike Srpske i Srbije u Nišu

Izvor: Megafon.co, 27.Avg.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

15. Urban Fest – glumci iz iz Rusije, Republike Srpske i Srbije u Nišu

Urban Fest 2019. godine održaće se od nedelje, 1, septembra do četvrtka, 5. septembra. Dvorište niškog Univerziteta postaje Urban Castle, u koji stižu glumci iz Rusije, Republike Srpske i Srbije. Studentski kulturni centar Niš i Akademsko pozorište SKC-a su domaćini 15. i jubilarnog Urban Festa.
Na ovogodišnjem Urban Festu takmiči se 10 predstava, a svake večeri biće izvedene dve. Prve predstave biće od 20:30, a druge od 22:00 sata. Sve predstave igraće se >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << u dvorištu Banovine, a ulaz je bespatan.
Novina ove godine je da će posle svake predstave biti organizovani i okrugli stolovi, koji će biti otvoreni za sve koji žele da se uključe u razgovor o predstavama, likovima i pozorištu.
Foto – SKC

Selekcija Urban Festa podeljena je u dve kategorije: Predstave studentskih i omladinskih pozorišta i Predstave studenata dramskih fakulteta.
O nagradama za najbolje odlučuju Borjana Gerogieva, docent na FDU u Sofiji, (Bugarska), koja je predsednica žirija; Mr Ivana Savić, scenograf  (Niš); Uroš Milojević, glumac (Niš). Prvi put se uvodi i još jedno priznanje – Nagrada okruglog stola.
Urban Fest – program 1. septembar:
– Od 20:30 – “27 – i drvo je reklo nemoj” AU Banja Luka, Republika Srpska, BiH;
– Od 22:00 – “Porodične priče” Nezavisna produkcija AU Banja Luka, Republika Srpska, BiH;
2. septembar:
– Od 20:30 – “Totovi”AP SKC Kragujevac;
– Od 22:00 – “Noć Helvera” Teatar Promena, AU Novi Sad, Srbija;
3. septembar:
– Od 20:30 – “Mamin dašak u svemiru” AP SKC Niš, Srbija;
– Od 22:00 – “Gradovi usamljenosti” Nezavisno omladinsko pozorište Nova scena – 2, Belgorod, Rusija;
4. septembar:
– Od 20:30 – “Garderober” Teatar 5, Beograd, Srbija;
– Od 22:00 – “Čekaonica za bolje sutra” Dramski studio Daske, Laktaši, Republika Srpska, BiH;
5. septembar:
– Od 20:30 – “Život moj” FU Priština, Kosovska Mitrovica, Srbija;
– Od 22:00 – “Tačka” CZNTK Abrašević Kragujevac, Srbija.

Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Urban fest od 1. do 5. septembra

Izvor: JUGpress.com, 28.Avg.2019, 08:39

NIŠ..Ovogodišnji, petnaesti po redu Urban fest održaće se od 1. do 5. septembra u dvorištu niškog Univerziteta. Ovaj prostor postaje “Urban castle” a u njega stižu glumci iz Rusije, Republike Srpske i Srbije...Domaćini ovog Međunarodnog studentskog pozorišnog festivala su Studentski...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.