Sve je spremno za Ušće fest

Izvor: B92, 18.Jun.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za "Ušće fest"

Trodnevni muzički festival „Ušće fest" održaće se 19. do 21. juna na beogradskom Ušću, a festival će zatvoriti legendarna rok ikona Billy Idol.

Festival će 19. juna otvoriti grupa „Bajaga i instruktori", koja je prethodne mesece provela na slavljeničkoj turneji povodom 25 godina rada. Kako su ranije izjavili, ovaj nastup biće poseban, sa novim aranžmanima pilagođenim velikim koncertima na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorenom. Iste večeri nastupiće kantautor Vlado Georgiev, koji će ovim koncertom staviti tačku na svoju akustik turneju. Georgiev je prošle godine održao seriju koncerata u Beogradu, a ovo će biti njegov najveći nastup do sada.

Drugi dan festivala, 20. jun, rezervisan je za zajedniči nastup hrvatske pevačice Severine i Gorana Bregovića, jednog od naših najpoznatijih kompozitora. Na bini će biti i Bregovićev „Orkestar za svadbe i sahrane", bugarski vokali, kao i hrvatski tamburaši, nakon čega Bregović nastavlja svoju svetsku turneju gostovanjima u Izraelu, Jerusalimu, Tel Avivu i Haifi.

Treći dan festivala otvoriće Slađana Milošević, koja će četrdesetominutnim nastupom zagrejati publiku za zvezdu festivala. A to je svakako Billy Idol, koji će na „Ušće festu" nastupiti u okviru svoje velike svetske turneje. Na repertoaru će biti pesme „Ready, Stedy, Go", „Wild Youth", „Your Generation", „Dancing with myself", „Hot in The City", „White Weding", „Eyes without face", „Flesh For Fantasy", „To Be A Lover", „Mony, Mony".

Ulazi se otvaraju u 18h, a koncerti bi trebalo da počnu u 20h. Karte se prodaju po ceni od 1 000 i 1 500 dinara za prva dva dana, dok za treći dan treba izdvojiti 2 000 i 3 000 dinara, koliko koštaju mesta uz binu. VIP ulaznice koštaju 5.000 dinara po danu.

Zbog festivala i velikih gužvi koje se očekuju, iz Gradskog saobraćajnog preduzeća najavili su izmene saobraćaja. Bulevar Nikole Tesle biće zatvoren od 19. do 21. juna na delu od Bulevara Mihaila Pupina do Ulice Trešnjinog cveta.

Tokom održavanja manifestacije u noćima između 19. i 20., 20. i 21. i 21. i 22. juna od 18h do 01.00h autobusi na linijama 15, 84, 704, 706 i 707, u oba smera saobraćaće putem Brankov most - Bulevar Mihaila Pupina - Ulica Trešnjinog cveta - Bulevar Nikole Tesle i dalje redovnim trasama.

Minibus na liniji 60 u smeru ka Toplani saobraćaće putem Brankov most - Bulevar Mihaila Pupina - Milentija Popovića - saobraćajnica pored hotela "Hajat" - Vladimira Popovića - Zemunski put - Staro sajmište i dalje redovnom trasom, dok u smeru ka Zelenom vencu nema izmene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.