Simple minds oduševili publiku

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simple minds oduševili publiku

Škotski bend Simple minds, nastupio je sinoć na drugoj večeri „Bir festa" na Ušću i uz uvodni pozdrav na srpskom jeziku i sat i po vremena kvalitetne svirke, u potpunosti opravdao ulogu glavne zvezde celog festivala.

„Dobro veče Bir fest", rekao je na početku natupa pevač grupe Džim Ker, a svirka je započela pesmom „Waterfront".

Više desetina hiljada ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uživalo je u pesmama popularnih Škotlanđana, kojima je ovo treći put da nastupaju u Beogradu.

Nakon njih, posetioce su „razmrdali" Goblini, zatim grupa Orthodox celts, a muzički program druge večeri završen je uz zvuke pesama EKV, koje je izvodio EKV Tribute bend.

Drugo veče "Bir festa" otvorila je grupa Dok 7 iz Niša, a nakon njih nastupila je bivša učesnica Operacije frijumf, Sonja Bakić, sa svojim bendom "Chiks&Freaks".

Poseban ugođaj na ovoj večeri „Bir festa" svakako je bio i nastup Zvonka Bogdana, sa kojim je publika pevala hitove "Ko te ima taj te nema", "Evo banke cigane moj", "Govori se da me varaš", "Osam tamburaša s Petrovaradina" i mnoge druge.

Šarolika ponuda muzičkog programa uslovila je i različitu publiku na „Bir festu", pa se na Ušću tokom dve večeri festivala mogli videti pripadnici svih generacija.

I dok su oni malo stariji ostli verni rokenrolu, mlađi su, osim u pivu, najviše uživali u modernim muzičkim zvucima, dok su najmađi, shodno uzrastu zabavu pronalazili u luna parku koji je i ove godine sastavni deo „Bir festa".

Večeras, 19. avgusta, posetioce će, između ostalih, zabavljati grupe Kerber, Atomsko sklonište, Dubioza kolektiv, Garavi sokak, kao i gosti iz Švajcaske The fires.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.