Nagrada FEST-a za inovativno ostvarenje

Izvor: Beta, 27.Feb.2011, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada FEST-a za inovativno ostvarenje

BEOGRAD, 27. februar 2011 (Beta) - Žiri ovogodišnjeg takmičarskog programa FEST-a "Evropa u Evropi" traga za inovativnim filmom, koji se razlikuje od televizijskih, ali i holivudskih ostvarenja, rekla je u nedelju u Beogradu član tog žirija Barbara Lori de Lašarijer.

Barbara Lori de Lašarijer je na redovnoj konferenciji za novinare FEST-a, rekla da je važno da film, koji konkuriše za nagradu, bude različit, ali i da poseduje prepoznatljiv pečat zemlje iz koje dolazi.

Predsednik žirija reditelj Goran Paskaljević je istakao da će se i na ovom takmičenju, kao i svaki put kada je u nekom žiriju, držati osnovnog kriterijuma, "da to bude dobar film", ali i da je potrebno da on bude inovativan.

U žiriju, koji će dodeliti Politikinu nagradu "Eritrocit", su i filmski kritičari Dubravka Lakić i Debora Jang, koja dolazi iz SAD.


Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrada FEST-a za inovativno ostvarenje

Izvor: NaDlanu.com, 27.Feb.2011

BEOGRAD, 27. februar 2011 (Beta) - Žiri ovogodišnjeg takmičarskog programa FEST-a "Evropa u Evropi" traga za inovativnim filmom, koji se razlikuje od televizijskih, ali i holivudskih ostvarenja, rekla je u nedelju u Beogradu član tog žirija Barbara Lori de Lašarijer. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Paskaljević: Dobar film koji ima šta da kaže

Izvor: Politika, 27.Feb.2011

Predsednik žirija takmicarskog programa 39. FEST-a „Evropa van Evrope”, renomirani režiser Goran Paskaljević izjavio je danas na konferenciji za novinare da će mu jedini kriterijum biti „dobar film koji ima šta da kaže”...On je dodao da će pre svega tragati za filmovima koji su drugačiji...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.