Glumac Ralf Fajns na beogradskom FEST-u

Izvor: S media, 22.Feb.2010, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumac Ralf Fajns na beogradskom FEST-u

Direktor Direkcije FEST-a Miloš Paramentić predstavio je, u Centru "Sava", režisera Samuela Maoza, uoči novinarske projekcije njegovog filma "Liban", kojoj je prisustvovao i čuveni bitanski glumac Ralf Fajns.

Počasni gost prošlogodišnjeg FEST-a Fajns je, kako je saopštila direkcija FESTA-a, potom sa novinarima odgledao film "Liban", ostvarenje koje dobilo "Zlatnog lava" na Venecijanskom filmskom festivalu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prošle godine.

Britanski glumac Fajns, čuven po ulogama u filmovima „Šindlerova lista" Stivena Spilberga i „Engleski pacijent" Entonija Mingele, potvrdio je da će rediteljski debi „Koriolan" početi da snima 17. marta u Beogradu.

Fajns je najavio da će glumac Ašraf Barom, koji je igrao u drami „Liban", glumiti i u njegovom filmu „Koriolanu". U filmu će, pored Fajnsa i drugih istaknutih inostranih glumaca igrati i domaći Dragan Mićanović i Slavko Štimac, a prvi asistent režije biće Zoran Andrić.

Fajns i Paramentić su razgovarali i o mogućnosti da srpska premijera filma „Koriolan" bude održana na narednom FEST-u, ukoliko film do tada bude kompletno završen.

„Koriolan" je moderna adaptacija istoimene Šekspirove tragedije o rimskom vojskovodji Gaju Koriolanu, za koji je scenario napisao Džon Logan.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.