FEST: Poslednji dan

Izvor: B92, 06.Mar.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEST: Poslednji dan

Uručenjem nagrade za najbolji film u programu "Evropa van Evrope" i premijerom filma "Neprijatelj" reditelja Dejana Zečevića večeras, 6. marta, će u Sava centru biti završen 39. FEST.

Međunarodni žiri saopštiće u toku dana ko je dobitnik nagrade "Eritrocit", koju dodeljuje list "Politika", a pobednički film biće vecceras repriziran u Dvorani kulturnog centra (DKC). U konkurenciji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedam ostvarenja - iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Turske, Rusije i Gruzije.

Antiratna drama "Neprijatelj", po scenariju Đorđa Milosavljevića, snimljena je u produkciji beogradske kompanije "Biberče". Koproducenti su "Balkan film" (Republika Srpska / Bosna i Hercegovina), "Tivoli film" (Mađarska) i "Maxima film" (Hrvatska).

Uloge igraju Aleksandar Stojković, Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Ljubomir Bandović, Marija Pikić, Slavko Štimac i drugi.

Na današnjem programu FEST-a u Sava centru su i francusko-nemački film "Karlos" reditelja Olivijea Asajasa i japanski "Nasilje" Takešija Kitana, uz niz drugih ostvarenja u DKC-u, Domu omladine i Muzeju kinoteke.

Od 25. februara prikazano je 70 filmova u šest programskih celina, u izboru umetničkog direktora Borislava Anđelića i selektora Ivana Karla.

Prema dosadašnjim podacima iz Direkcije FEST-a, prodato je oko 90.000 ulaznica.

SPECIJALNU TEMU O OVOGODIŠNJEM FEST-u ČITAJTE OVDE.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.