Emir Kusturica će održati radionicu na FEST-u

Izvor: Blic, 27.Feb.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emir Kusturica će održati radionicu na FEST-u

BEOGRAD - Umetnički direktor 39-FEST-a Borislav Anđelić najavio je danas na konferenciji za noivnare u centru Sava da će proslavljeni režiser Emir Kusturica održati majstorsku radionicu u utorak, 1. marta, u 11 časova.

Anđelić je ukazao na novi trend na međunarodnim filmksim festivalima da poznata imena iz sveta filma drže majstorske radionice, dajući šansu zainteresovanima da se upoznaju sa nekim "tajnama zanata".

On je otkiro da su organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << planirali da na FEST dođe "naše gore list", američki oskarovac Piter Bogdanović i da i on održi majstorsku radionicu, ali to će morati da se odloži za neki od sledećih festivala.

Kusturica, koji odmah nakon boravka u Beogadu produžava put za Rusiju, već ima izvesnog iskustva sa majstorskim radionicama na filsmkim festivalima, naglasio je Anđelić i podsetio da je, pored radionica koje drži tokom Kustendorfa, priredio radionice i na festivalu u Taormini.

Drugi voditelj majstorske radionice tokom FEST-a biće 5. marta u 11 sati francuski filmski umetnik MIšel Siman, a sagovornici će mu bit Dušan Makavejev i Borislav Anđelić.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.