„Brejkersi“ oduševili

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Brejkersi“ oduševili

Na zagrebačkom jezeru Jarunu proteklog vikenda je održan „Rokaj fest", muzički festival na kojem su, osim stranih gostiju predvođenih grupama „Lemonheads" i „The Fall", nastupili i srpski izvođači Rambo Amadeus, „Partibrejkers" i „Euforia".

Nakon nastupa miljenika zagrebačke publike Damira Urbana, kao i smirene ali veoma energične svirke američkih alternativaca „Lemonheads", klimaks festivala u subotu desio se na manjoj bini, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojoj su svirali „Partibrejkers". Već nakon Canetovog pozdrava „Dobro veče, dragi Hrvati", u publici se stvorila atmosfera o kakvoj većina srpskih bendova može samo da sanja. Nakon hitova „Rođen loš", „Na putu za jug", „Žurim", „Lobotomija", usledile su ovacije publike (među kojima je bilo dosta mladih) i silazak sa bine definitivno najpopularnije srpske rok grupe u Hrvatskoj danas.

Ako je popularnost „Brejkersa" u Hrvatskoj već opšte mesto, onda je iznenađenje bio nastup mladog beogradskog benda „Euforia", čije su pesme „Bela buba", „Blokovi" i druge uglas pevali i mnogi lokalni klinci. Rambo Amadeus je nastupio pred sam kraj festivala, nakon izuzetno upečatljivog koncerta grupe „The Fall", čiji frontmen Mark E. Smit svojom sumornom pojavom i uvrnutim humorom nikog nije ostavio ravnodušnim. Kuriozitet ovog festivala predstavlja cena karata - komplet za sva tri dana (od petka do nedelje) koštao je svega 99 kuna (nešto više od hiljadu dinara), što je rezultiralo sjajnom posetom više od dvadesetak hiljada fanova za veče. Osim besprekorne organizacije samog događaja, ovo je lekcija koju bi mogli da nauče i srpski organizatori velikih muzičkih događaja.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.