„Bar gitar fest” u dvorcu kralja Nikole

Izvor: Politika, 16.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Bar gitar fest” u dvorcu kralja Nikole

Bar – Sedmi „Bar gitar fest” biće održan od 18. do 25. januara, uz učešće najpoznatijih gitarskih pedagoga i dobitnika svetskih priznanja iz Španije, Nemačke, Italije, Rusije, BiH i Crne Gore – saopšteno je na konferenciji za novinare u ovdašnjem Kulturnom centru.

– Kulturni centar je u ovoj manifestaciji prepoznao vrednost koju treba podržati i negovati – kazao je direktor ove ustanove Ćazim Nikezić, a po rečima direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << festivala Senada Gačevićanajstariji gitarski festival u Crnoj Gori od ove godine ima drugačiju organizaciju koja će mu omogućiti sigurniju budućnost i duže trajanje.

Uz Kulturni centar, organizatori su opština Bar i Turistička organizacija Bara.

Učesnici sedmog „Bar gitar festa” su vrhunski svetski pedagozi, kao što je Nikita Koškin iz Rusije. Festival ima koncertni i edukativni deo. Barani će biti u prilici da čuju sedam koncerata gitarista iz Španije, Nemačke, Italije, Crne Gore, BiH i Rusije. Osim Koškina učesnici su Jorge Berges (Španija), Gerhard Rišenbah (Nemačka), Adrijano del Sal(Italija), Radoš Malidžan (Crna Gora), Elvis Sivčević (Bosna i Hercegovina) i Anatolij Izotov (Rusija). Na polovini festivalskog programa biće priređen omaž crnogorskom gitaristi Mladenu Žicu koji je nesrećno nastradao prošle godine, a trebalo je da otvori ovaj festival. Koncerti će se održavati u balskoj dvorani dvorca kralja Nikole na Topolici, od 19 sati.

Istovremeno, poznati gitaristi i pedagozi radiće sa studentima u Muzičkoj školi. I ove godine se prijavilo četrdesetak polaznika iz Crne Gore, Srbije i Slovenije, od najmlađe generacije do studenata. Otvaranje „Bar gitar festa” je u nedelju, 18. januara, u dvorcu kralja Nikole, kada će nastupiti Jorge Berges iz Španije sa flamenko triom.

M. V.

[objavljeno: 17/01/2009]
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.